Zinken Container Poireau


Posted by poireau on 10-12-2002 20:27 :

zinken container van onderdelen ABC

Vertrekkende van de schets R3 (bij Ssnec) en na de analyses van Ssnec en J.Ans, onderdelen Aen B worden hier dubbelwandig gebruikt, kwestie een mooie afwerking van het geheel te krijgen, uitleg met illustratie volgt later, nu een voorlopig schetsje, het is een L-vormige zinken container , hoogste maat 2m, breedte 0,5m, en diepte 0,25m en 1,07 m onderaan of bovenaan


Posted by luc on 10-12-2002 21:54 :

Het lijkt me nogal bewerkelijk. Hoeveel tijd zou je nodig hebben om zo'n container te maken? Als je er rekening mee houdt dat AG verwachtte dat alles snel voorbij zou zijn, lijkt me dit niet erg waarschijnlijk...


Posted by Therapy? on 10-12-2002 23:17 :

Waarom het zou moeilijk en ingewikkeld maken????????
Ag had geen eeuwen tijd om z'n construktie te knutselen he !!!

Hou het simpel, nooit is AG met zink enz bezig gezien. Hij is wel gezien met 2 houten platen.

Groeten T


Posted by ikke on 10-12-2002 23:29 :

Ik sluit me in dit verband volledig aan bij Therapy en Luc ...
Toch vind ik dat poireau ons de mogelijkheid heeft gegeven
het zinken(d) pad uit te sluiten waarvoor oprechte en gemeende dank.

Ikke


Posted by poireau on 11-12-2002 18:54 :

de onderdelen

materiaal met een redelijke stijfheid, hier karton
schaal: 2/5


Posted by poireau on 11-12-2002 18:56 :

L-balk bijna klaar

let op de ruwe zijkant, wordt later weggewerkt met de overgebleven stukken 2xA en 2x B


Posted by poireau on 11-12-2002 18:58 :

het paneel gaat erin

schuins in het lange gedeelte


Posted by poireau on 11-12-2002 19:00 :

de L- balk is verzegeld

en helemaal afgewerkt


Posted by poireau on 11-12-2002 19:05 :

nog een keer rechtstaand

aan deze L-Balk heb ik alles bijeen een 2-tal uurtjes gewerkt, ook het paneel heb ik moeten maken, dat moest dien andere ni doen.
alles, ook het paneel (uitgezonderd de dikte van het paneel, is hier 12mm dus zou in werkelijkheid 30mm zijn), is gemaakt op een schaal van 2/5
Die 2 uren is natuurlijk niet te vergelijken ik heb dit in elkaar gelijmd, naaien solderen of nagelen zou waarschijnlijk langer duren ook was het object groter


Posted by AlAh-iN on 11-12-2002 20:36 :

poireau

interessante invalshoek...
rekening houdend dat de rechthoek linksboven op de schets (183 cm) een constructie is waar AG zijn materiaal uit haalt.
Of de berekeningen op de schets wijzen naar deze manier van werken ben ik nog niet nagegaan.

Blijft natuurlijk de vraag hoe en waar je zo'n groot object ongemerkt kan verstoppen.
Wat mij altijd is opgevallen (maar door mijn berekeningen als toeval beschouwd) is de sterke overeenkomst tussen het B-paneel en het middenste horizontale deel van de 'hondekar' uit het schetsboekje.
Als dit middendeel van de 'hondekar' hol is , dan past het bovenstuk van uw konstruktie hierin. Het lange gedeelte van uw konstruktie kan verdwijnen in de paal zoals die getekend is op mijn eerder geposte PDF, wel te verstaan dat die ook hol is natuurlijk. In grote lijnen gezien kan het. Nadere berekeningen en constructie-studie zijn echter noodzakelijk.

Nader bericht volgt


Posted by J_Ans on 12-12-2002 17:35 :

Al bij al heb ik dan nog liever mijn zinken container die op de site van juliensart staat (als één van de drie mogelijkheden). Dergelijke containers heb ik al gezien in kerken. Ze werden gebruikt op precessiedoeken in te bewaren.


Posted by poireau on 12-12-2002 19:36 :

Beste J Ans
ook mogelijk natuurlijk, ge bedoeld toch die onderste schets van u denk ik, maar deze zinken container is gemaakt met als vertrek
de schets van de onderdelen Aen B, als het dan toch enkel een schets van onderdelen zou zijn waarom tekent men dan onderdeel B haaks aan A, de meeste onder ons zouden elk onderdeel van elkaar getekend hebben denk ik, zeker als het te construeren object zo iets als "uw", container zou moeten worden. Dat is mijn visie de uwe is duidelijk anders, in beide gevallen zijn er argumenten, ik heb naar die L-vormige schets gewerkt, u blijkbaar naar iets dat je vroeger in een kerk gezien hebt, dus blijven ze allebei een mogelijkheid met één verschil de L-vormige balk kan ook zo'n bewaarcontainer zijn waarom dient anders die voet, om stabiliteit te geven als het geheel rechtstaat toch en misschien is één van de C- onderdelen wel voorzien van een scharnier, waardoor men een kast krijgt .
WAT ER OOK MOGELIJK IS: we slaan allebei den bal mis.


Posted by Therapy? on 13-12-2002 16:05 :

Knap werk Poireau!!!!!!!!

Ik zie de schets ook eerder in die richting, hoewel er hier en daar wat vragen bij zijn.

in alle geval knap gedaan


T


Posted by J_Ans on 13-12-2002 20:47 :

Poireau,
Het ging inderdaad om de onderste schets. Je hebt wel de finesse gemist. Ik vertrek ook van het element A loodrecht op het element B. Maar dan plooi ik het spel, zodat ook ruimtelijk A loodrecht op B staat, maar beiden in een ander vlak liggen. Kijk eens goed !!! Ik plooi ook een stuk van het lange element mee om. Het is daarom dat de container slechts 1.50m lang is ipv 2 m.
Maar inderdaad het is slechts een gok.


Posted by AlAh-iN on 15-12-2002 18:10 :

berekeningen nog niet gecontroleerd, wel gedachtengang al eens verbeeld.


Posted by LBP on 16-12-2002 13:48 :

zinkbewerker

Dear All,

Wat is er geweten omtrent de zinkbewerker wiens adres AG in zijn bezit had. (Muinkkaai - Antwerpen) ?
Is hierover in het onderzoeksdossier meer terug te vinden?
Wat is/was de naam van deze zaak/zaakvoerder? Bestaat deze nog?

Aangezien de piste van een zinken verpakking alvast tot de mogelijkheden behoort, graag hierover meer info.

Want de inhoud is met een zinken omhulsel is goed beschermd en daarenboven kunt ge het hele gedoe ook "inmetsen" !!


groetjes,
LBP


There is no such thing as coincidence !


Posted by Bulle Bas on 16-12-2002 13:59 :

 

Quote:

Wat is er geweten omtrent de zinkbewerker wiens adres AG in zijn bezit had. (Muinkkaai - Antwerpen) ?

Uit mijn hoofd (geen DLG bij de hand). De zinkwerker woonde aan de Muinkkaai te Gent. Bij een verhoor heeft hij verklaart geen AG te kennen en er nooit werk voor uitgevoerd te hebben.

Bulle Bas


Posted by LBP on 16-12-2002 14:20 :

zinkbewerker

bedankt Bulle Bas,
voor je info. Maar aangezien we hier toch bij de veronderstellingen zitten het volgende;
We weten dat het onderzoek niet nauwkeurig is gevoerd , dus
stel dat een zekere VanDamme misschien een bestelling is komen ophalen?

Zouden de stukken met die afmetingen in de wagen van AG gekund hebben? Sommigen hebben reeds nagegegaan dat dit geen probleem was voor het paneel , wat met deze nog langere elementen?


Groetjes,

LBP


there is no such thing as coincidence!


Posted by Bulle Bas on 16-12-2002 14:26 :

Beste,

Opnieuw refererend aan DLG, dat ik nog altijd niet bij de hand heb kan ik zeggen dat het heel onwaarschijnlijk is dat die zinken stukken als ze veel langer zijn dan de lengte van het paneel in de auto van AG hebben gepast. De tekeningen in het boek zijn heel duidelijk: de RR passen er precies in; er blijft zeer weinig ruimte over.
Zink is wel lekker buigzaam natuurlijk

Bulle Bas


Posted by Van Zwam on 16-12-2002 18:41 :

Nog even terug op dat adres van die smid-zinkbewerker op de Muinkkaai. Dat adres stond wel degelijk in een notaboekje van Arséne Goedertier en zoals LBP zegt kan hij daar ook gebruik gemaakt hebben van zijn valse pas. Er was nog iemand die daar woonde die betrekking heeft tot Arséne en dat was de eerste eigenaar van die tweedehands schrijfmachine die Goedertier kocht, nl De heer Van Der Haegen, die woonde op de Muinkkaai 8. Hij kocht de schrijfmachine, nieuw, in september 1929. Dus het model schrijfmachine was een Royal Portable uit 1929. Zie DLG p 178. En wat die ruimte binnenin die Chevrolet betreft, je moet de echte foto's eens bekijken eerst. Daar was wel meer ruimte in dan afgebeeld in het DLG. Ik heb er een reeks kleurenfoto's van liggen voor de geinteresseerden.


Posted by poireau on 16-12-2002 23:27 :

De zinken container hoeft geen L-vormige balk te zijn, men zou bijvoorbeeld van de A-onderdelen en 4 C-onderdelen (+ die 27cm die hij voor één volledig C-onderdeel te kort kwam, dus een gezamelijke lengte van 4,39m C-onderdelen) een koker gemaakt kunnen hebben, van de B-onderdelen en 1 C-onderdeel + het zesde C-onderdeel van 76 cm of 80cm kan men dan het deksel gemaakt hebben, ( denk bijvoorbeeld aan een sigarenkokertje),
de B-onderdelen zijn dan waarschijnlijk afgerond om het deksel er gemakkelijker op te krijgen.
Ik zal van deze mogelijkheid eerstdaags ook eens een voorbeeld ineen knutselen, blijft alleen de vraag, als het een koker is voor het paneel waarom dan 2m lang?


Posted by poireau on 17-12-2002 23:44 :

vervolg zinken container

Is de container om deze reden 2 meter lang gemaakt, dit kan gelden voor zowel de L-vormige als gewone balk.

Poireau

 


Posted by poireau on 19-12-2002 23:22 :

 

Quote:

Originally posted by luc
Het lijkt me nogal bewerkelijk. Hoeveel tijd zou je nodig hebben om zo'n container te maken? Als je er rekening mee houdt dat AG verwachtte dat alles snel voorbij zou zijn, lijkt me dit niet erg waarschijnlijk...

Beste luc,
misschien wou AG het paneel ergens verstoppen waar het gevaar van beschadiging reeel was, men kan dit met een beetje goodwill uit zijn brieven opmaken, waarom op zulk een plaats zou je denken? Wel misschien was het zijn bedoeling om de bisschop letterlijk en figuurlijk in zijn onderbroek te zetten en heeft hij daarom zulke "openbare" plaats uitgekozen, waar iedereen kon zien dat men het eruit haalde, zich bewust van het dagelijks gevaar dat zulk een bergplaats meebracht en toch een kunstliefhebber zijnde, heeft hij dan toch zulk een tijdrovende container gebouwd of laten bouwen.
Hij heeft de container misschien laten bouwen, zie adres van zinkbewerker dat terug gevonden is in één van zijn nota's, gezien de afmetingen van de container en deze van het paneel is er tussen de twee niet direct een verband, dat AG wellicht wel eens meer een zinken container liet bouwen ligt ook in de mogelijkheid als je zijn contacten met kunsthandelaars bekijkt, dus in beide gevallen zal men niet direct de link tussen AG en de diefte gelegd hebben. Ps. dat hij de container 2m lang laten maken heeft, was misschien maar een afleiding, hij kan er later best 50cm afgezaagd hebben.
Mvg.


Posted by poireau on 22-12-2002 15:28 :

Waarom het paneel diagonaal in de container steken, uitgaande van een diagonaal van +/-56cm, eigenlijk redelijk simpele reden.
1. Het zit vast in de container
2. De beschildering raakt niets ( kan zo nooit schuren over de wand bijvoorbeeld)
Ps. ik ken niet zoveel van Relatieve vochtigheidgraad, maar als de container hermetisch afgesloten zou zijn, dan blijft deze waarschijnlijk in de container steeds het zelfde, maar krijgt men dan geen last van condensatie binnen de container?, deze zou dan waarschijnlijk op de wanden van de container slaan, zou AG daar ook rekening mee gehouden hebben (diagonaal) of had men daar ervaring mee, ( kring kunsthandelaars) ik veronderstel van wel men zal wel eens iets overzee gestuurd hebben in een waterdichte container en bij aankomst vastgesteld dat het kunstwerk toch beschadigd was door vocht. En houtwol werd toen ook nogal gebruikt geloof ik, kwestie van het vocht vast te houden.